DePaletra

Casa Di Colore

Een warme thuis en een artistieke werkplaats
Meer weten
Het begin

Over Casa di Colore

Fleur, Francis en Janosch, 1 jongedame en 2 montere knapen met een meervoudige beperking maar met nog veel meer mogelijkheden, ontmoeten elkaar in dagvoorziening “de Speelhoeve” in Vremde. Het klikt meteen tussen de tieners en zo raken ook de ouders met elkaar aan de praat. Vermits ze zowat in hetzelfde schuitje zitten, delen ze ook heel wat bezorgdheden: hoe ziet de toekomst eruit voor onze kinderen?  
Waar kan ons kind terecht wanneer het volwassen wordt? Wat wanneer we niet langer zelf voor de zorg kunnen instaan?

Meer weten
Yves Desmet

"Een samenleving laat haar mate van beschaving uiteindelijk afmeten aan de manier waarop ze met de zwaksten omgaat."

8 gasten in tHuis; 15 gasten in De Werkplaats

Focus op de mogelijkheden, niet op de beperking

CasaDiColore biedt zijn huisgenoten een ‘eigen’ plek aan en stimuleert hen om ontmoetingen aan te gaan en zich hierin te ontwikkelen. We trachten bij te dragen in de ontwikkeling van een sociaal netwerk tussen onze huisgenoten en personen zonder beperking. De betrokkenheid van de naaste familie wordt hoog in het vaandel gedragen. Ook voor hen wil CasaDiColore een ondersteunende rol spelen.
In CasaDiColore wordt elke bewoner als een individuele persoon beschouwd, die niet alleen aangepaste ondersteuning krijgt, maar ook begeleid en geholpen wordt bij het realiseren van zijn of haar levensverhaal. Uitgangspunt is niet de beperking maar de mogelijkheden.

Meer over onze gasten/artiesten
Recente posts

Laatste nieuws & events

Meer nieuws